lördag 15 februari 2014

Var var vi?

Felix update: Han mår nog rätt bra, han är väldigt nöjd med att få blötmat morgon och kväll (för att skölja ner tabletten som jag petar in i munnen på honom). Han verkar inte ha fått några direkta biverkningar, vad jag kan se, inga kräkningar eller eksem. Han klänger fortfarande lite på mig men inte hela tiden, kanske för att jag är lugnare? Ett tag försökte vi trösta varandra och ju mer han klängde desto ledsnare blev jag (över att han mådde hemskt dåligt) och ju ledsnare jag var ju mer klängde han för han är en väldigt känslig liten man.

Vi har bokat en återtid, hos samma veterinär, den 25:e, det kommer att kosta en god slant eftersom att hon vill titta på honom och sedan ska vi ta ett nytt prov och mäta hans värden när han äter medicin. Jag bokade den och begärde ut hans journal, den kom dagen efter trots att "hemgångsrådet" som jag måste läsa innan hon tyckte att hon kunde skriva ut standardmedicinen tog två dagar att ta sig hit. Jag är inte alls nöjd med veterinären, och det fanns såklart en baktanke med att begära ut journalen, men i skrivandets stund så tänker jag väl behålla tiden. Jag kommer absolut inte att välja den kliniken med ett annat djur dock. Om orsaken till att hon väljer att inte börja behandla ett djur omgående är för att hon inte vågar fråga om jag verkligen vill lägga pengar (inga jättejättestora pengar, inte tio tusentals kronor, medicinen kostar inte ens 300 spänn för 100 tabletter) på en oförsäkrad katt, så tycker jag att man inte längre ser till djurets bästa. Och ser man som veterinär inte till djurens bästa så ska man fan inte jobba som veterinär.

Nog om det..

Jag ser fram emot pengar, så jag kan få hem lite pärlor jag har beställt! Jag är superexalterad! Nu minns jag som vanligt inte exakt vad det är jag har beställt, men det visar sig. Jag har kanske köpt alla döskallar, ever. Jag hittade bokstavsklossar som ett alternativ till de tråkiga vita bokstavspärlorna som alla har, och tänkte göra namn (ord) armband eller whatnot. Intresserad? Jag borde verkligen lägga lite krut på att sälja dem också..

Annars, hur mår jag? Det är ju världens svåraste fråga.. Jag tror att det är ganska stabilt, men varje gång jag känner mig glad och upprymd så plingar en varnings-mani-klocka, men man kan väl bara vara glad också? Ibland? Jag är glad över att ha hittat min kreativitet, att det bubblar med ideer som kommer ut genom fingrarna och jag är glad över att få ett resultat i mina händer som andra tycker tillräckligt mycket om för att ge mig pengar för. Men sen känner jag mig trött och då ringer varnings-depressions-klockan istället, men samtidigt så får man väl vara trött? När det blir för mycket stress och sömnen hakar upp sig och det händer mycket saker runt omkring - speciellt när man inte är van - så kan man väl få vara lite trött? Jag hade ingen lust att kliva upp idag, jag vaknade av grannens kalas-gäster som tjoade, sjöng och ramlade utanför mitt öppna fönster klockan två, så jag låg kvar och mös med katter/hund/youtube och segade oss till slut upp.

Jagvetinte.. Jag försöker baka varje helg, jag är inte speciellt bra på det antar jag, även om det blir ätbart i slutänden. Magkatarren beror nog inte enbart på det i alla fall. Jag funderar på att våga mig på att baka bröd, det var väldigt många år sedan jag bakade bröd, men det finns ju nästan inget godare än hembakt bröd?

1 kommentar:

  1. Förlåt i förväg om jag trampar på några tår, men varför är han inte försäkrad? Puss & Kram

    SvaraRadera