onsdag 22 maj 2013

Orolig mammis

Stella är dålig. Min lilla hundunge var helt knölig i huvudet när vi vaknade idag (igår)! Djursjukhuset sa "avvakta" och efter googlande så kom jag fram till att det nog är nässelutslag, vilket kan vara en reaktion på typ vad fan som helst. Hon är lite hängig och trött, febern är inom vad som är normalt för en hund men på gränsen till för låg. Nu ikväll kände jag att halsmandlarna, eller vad det heter, är svullna så nån slags infektion har hon ju..
Nu ligger hon och drömmer här bredvid mig, det låter som att hon springer. Pussgrisen.
Jag ska försöka sova fast jag mest av allt vill ligga och titta på henne och kolla hur hon mår, om det inte gått över imorrn så ska jag ringa dem igen.
Hon ser så himla eländig ut, men hon ser i stort sett alltid mer eller mindre eländig ut. När hon inte får äta mask eller när hon måste stå still eller när det blåser/snöar/regnar/är varmt and so on..
Bilden är från i lördags när vi kollade schlager, hon var för en gångs skull nöjd bulle som fick ligga och mysa i knät. Gos = nöjd hundunge.


7 kommentarer:

 1. Stackarn :(
  Hoppas det ser bättre ut idag <3
  Bilden syns inte btw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att bilden krånglade, jag la upp den från mobilen, men nu är den där den ska.

   Veterinär imorgon klockan nio. :(

   Radera
  2. Vad fin hon är sötnosen! Ser väldigt gosigt ut
   Håller tummarna imorgon <3

   Radera
  3. :) Ja, visst är hon! Hon våldar ner sig i mitt knä när hon anser att det ska vara så, och det är ju rätt mysigt. Jag hade en katt som också skulle ligga på mig ett tag, men han hamnade inte på bild.

   Tack! Jag velar lite, känner inte körtlarna nu, men ja.. Det är ju långt från gratis att åka och kolla!

   Radera
  4. Fast å andra sidan förlåter man aldrig sig själv om man inte kollar. Ja, velar som sagt.

   Radera
  5. precis sån är jag
   mina pissar har blåst mig på många tusenlappar när de uppvisat läskiga symtom vilka enl. vetten var bäst att komma in med dem och göra alla möjliga tester och röntgen
   och Ronja behövde bara gå ner lite i vikt (vilket är omöjligt när man är maine coon eller halv-maine coon som hon är.
   Och mask var det en gång också, trots att de inte är utekatter (Ronja har lyckats smita ett par gånger men hallå)
   Och kära Venup kräktes och kräktes varje dag trots att jag använde science plan, royal canine och liknande. Men efter en dyr undersökning så visade sig att hon bara är för jävla glupsk (barndomstrauma tror jag). Så lösningen var att lägga maten på en platt talrik så att det skulle blir svårare för henne att hetsa. Och sen hitta jag bozitas kattfoder som hon inte kräks speciellt ofta av..
   Men snacka om att man blir nojjig mamma som genast tror det är dödliga sjukdomar så fort något är annorlunda i beteendet..

   Tycker du gör rätt helt enkelt, bättre att få veta att det är någon struntsak än att oroa sig och vänta på dåliga besked senare.
   Får du hjälp med skjuts då?
   kram

   Radera
  6. Jag vet! Man blir så himla orolig och de kan ju inte säga nåt. Hundar visar ju hemskt ogärna upp några svagheter, och hon äter och dricker osv. Hon är dessutom skendräktig och bara det gör ju att de blir lite knepiga.. Tempen var 37,2 nu, nån av alla jag pratat med tipsade mig om att hålla termometern lite snett så den ligger mot tarmen liksom. Kände körtlarna lite, men inte så tydligt som i går kväll, hon är inte lika svullen i ansiktet och verkar lite gladare, förutom när hon fick en termometer i stjärten såklart.

   Ja, N skjutsar trots att hon knappt kan, jag blev bara ledsen och frustrerad på henne tidigare idag, men när jag inte är i super-mamma-läge så förstår jag henne. Hennes vovve är också dålig och det är en miljard saker hon måste göra och hinner inte äta och allt det där.

   Radera