onsdag 11 april 2012

Skvallerträning.

Jag är så stolt över min lilla hundunge, vi har kört skvallerträning i några veckor och hon är så duktig! Hon har till och med markerat att hon vill ha godis när hon ser en annan hund! Vissa situationer är såklart mer utmanande än andra, men överlag har stämningen blivit mycket trevligare.

Snabbt förklaringsexempel: Vi ser en annan mötande hund, jag sliter upp en nom (vanlig hundmat), hon sätter sig som ett tänt ljus och äter sitt nom. När hon kommer av sig så för jag nomet framför näsan på henne och då kommer hon på att hon ska sitta fint och få nom igen. 
Målet är att hon ska associera andra hundar med något positivt, och inte som ett stressmoment. Det är inte jag som har hittat på reglerna här, google it.. 

När hon ser en annan hund och säger "titta titta där är hunden can I haz nom nu", så får hon det såklart och mängder med beröm. 

Men..  Det finns alltid de som vet bäst och tycker högst. Jag fick höra igår att hon inte alls ska ha godis när hon "tigger". Då ska hon absolut inte få nåt. Jag orkade inte ens argumentera utan skakade på huvudet och upprepade "skvallerträning...". Men det spelar verkligen ingen roll vad man gör, när man är hundägare, det finns alltid nån som tycker att man gör fel. Jag kan väl också ha en jävla massa åsikter om vad folk gör med sina hundar, men jag orkar inte gå och tala om det för dem hela tiden. Jag tycker det är sinnessjukt att raka bort morrhåren på sin hund för att "det är finare" så.. 

Ah, bara det jag ville säga..


1 kommentar:

  1. Äh, när man har med djur att göra finns det alltid lika många åsikter som djurägare, det gäller att inte lyssna på olycksfåglarna :)

    Jag själv är inte jättemycket för att uppfostra hundar med godis *cesar millan fan #1*, men alla sätt är ju bra bara man får de resultat man önskar och hur andra uppfostrar sina djur är inte min ensak så länge de inte far illa :)

    SvaraRadera